Які хвороби лікують у Східниці?

Відпочинок – це необхідність, а не розкіш. Без нього може настати вигорання та депресія. А здоров’я у нас одне – як і фізичне, так і психологічне.

У Східницю їздять не лише за гарним відпочинком, а й за оздоровленням. Цей курорт є місцем знаходження джерельної мінеральної води «Нафтуся», яка відома своїми цілющими властивостями. У Східниці 38 джерел цієї води. Біля будинку відпочинку «LOFT HOUSE» розташовані джерела під номер 5 і 6.

«Нафтуся» покращує обмін речовин, позитивно впливає на роботу внутрішніх органів, має протизапальну та знеболюючу дію. Місцеві медики радять вживати воду «Нафтуся» при хворобах сечостатевої системи (цистит, пієлонефрит, простатит), патології системи травлення (панкреатит, холецистит, хронічний гепатит), цукровий діабет та ожиріння.

Варто відзначити, що не можна самим назначати собі лікування. Кількість води та як її пити може назначити лише лікар, адже у «Нафтусі» є і протипоказання до вживання, серед яких:

  • Діабет у важкій формі.
  • Цироз печінки.
  • Ішемічна хвороба серця.
  • Стенокардія.

Не займайтеся самолікуванням!

Ще один спосіб оздоровитися у Східниці, який доступний абсолютно усім – це гірське повітря. Вченими вже давно доведено, що прогулянки на свіжому повітрі корисні і морально, і фізично.

Вдихнувши на повні груди чисте гірське повітря, ви одразу відчуєте, що наповнилися новими силами. Гірське повітря покращує роботу дихальної, серцево-судинної та нервової систем організму. Ви можете просто гуляти живописними місцями, а тим часом ваша шкіра омолоджується, нормалізується тиск, рівень цукру у крові, а також зміцнюється імунна система. Ваш мозок перезавантажується і після відпочинку у Східниці ви зробите свої робочі будні більш продуктивними.